Τελευταία ημέρα σήμερα για τους μικρούς μαθητές των δημοτικών και των νηπιαγωγείων!
Προβιβαστήκαμε κι εμείς αισίως στην επόμενη τάξη του δημοτικού έπειτα από μια δύσκολη χρονιά .

Αναρωτιέμαι αν οι μαμάδες ή τα παιδιά χαίρονται περισσότερο που έρχεται η εποχή της ξενοιασιάς , χωρίς το αναγκαστικό πρωινό ξύπνημα, χωρίς το καθημερινό διάβασμα το οποίο και στις περισσότερες περιπτώσεις είναι φορτωμένο , να μη παραλείψω να αναφέρω και τις δραστηριότητες με αθλήματα,ζωγραφική,μουσική κτλ που έρχονται να συμπληρώσουν τον καθημερινό αγώνα δρόμου για τις περισσότερες από εμάς.
Το σίγουρο πάντως είναι πως  τα συναισθήματα είναι ανάμικτα για τα παιδιά , από την μια πλευρά η χαρά που επιτέλους θα ελαφρύνει το πρόγραμμά τους , θα ξεκουραστούν και θα απολαύσουν ενδεχομένως τις καλοκαιρινές διακοπές τους ή θα πάνε στα χωριά τους όπως συνήθως κάνουμε εμείς και για να είμαι ειλικρινής το περιμένουμε πώς και πώς.
Από την άλλη πλευρά έρχεται η γλυκειά θλίψη ότι θα τους λείψουν οι συμμαθητές τους  κι ακόμη περισσότερο για τα παιδάκια που αλλάζουν σχολείο ή τελειώνουν το νηπιαγωγείο ή το δημοτικό και θα αποχαιρετίσουν για την χρονιά αυτή την τάξη τους.
Όπως και να’χει οι ανθρώπινες σχέσεις είναι δυνατές και διόλου αμελητέες…τόσο για τα παιδιά όσο και για εμάς τις μαμάδες που δεθήκαμε κι εμείς με κάποιες από τις υπόλοιπες μαμάδες .
Τώρα εμπρός μας το καλοκαίρι με πολλή όμορφη διάθεση για να περάσουμε ξέγνοιαστες στιγμές και να καλύψουμε και κάποια κενά στις σχέσεις μας με τα παιδιά  από την δύσκολη καθημερινότητα του χειμώνα.
Φυσικά μια μάνα ποτέ δε ξεκουράζεται αλλά αν μη τι άλλο θα’χει λιγότερες έγνοιες .
Έτσι λοιπόν ας εκμεταλλευτούμε όσο πιο δημιουργικά μπορούμε αυτή την περίοδο,αν μας το επιτρέψει και ο καιρός βέβαια γιατί με την πολλή ζέστη χάνουμε και την διάθεση καμιά φορά.
Ας έρθουμε πιο κοντά στα παιδιά ,ας τα εξερευνήσουμε περισσότερο και προσπαθώντας να τους αφιερώσουμε περισσότερο ποιοτικό χρόνο με λιγότερη τηλεόραση και ηλεκτρονικά παιχνίδια .
Καλό καλοκαίρι λοιπόν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Λίγα Λόγια

Είμαι η Μαρούλα , μητέρα του Απόστολου.

Θα μοιράζομαι εδώ , μαζί σας,  προσωπικές μου σκέψεις , εμπειρίες που αφορούν την μητρότητα, το παιδί , τις κατασκευές  και οτιδήποτε άλλο ομορφαίνει και δίνει χαρούμενη νότα στην καθημερινότητά μου.

Newsletter

Newsletter


Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/maranicustommade/public_html/wp-includes/class.wp-scripts.php:405) in /home/maranicustommade/public_html/wp-content/plugins/send-pdf-for-contact-form-7/classes/send-pdf.php on line 1420