Καθώς κάνουμε τα μαθήματα της επόμενης ημέρας για το σχολείο, έπειτα από ένα δύσκολο απόγευμα με αρκετό εκνευρισμό  και μετά από πολλά “άντε βρε αγόρι μου”έρχεται μια στιγμή παύσης.

Του λέω “γιατί βρε αγόρι μου δε συγκεντρώνεσαι ώστε να τελειώσεις τα μαθήματά σου μια ώρα νωρίτερα και να έχεις ελεύθερο το  απόγευμά σου για παιχνίδι?”

Δεν μου απαντά !Ξέρω πως προσπαθεί πολύ αλλά δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο .Ο καθένας απορροφά την γνώση με τον τρόπο του και με τους δικούς τους ρυθμούς.

Αλλάζω δωμάτιο και προσπαθώ να δείξω όση κατανόηση μπορώ γιατί κι εγώ άνθρωπος είμαι , δεν είμαι τέλεια, έρχονται στιγμές όπου η υπομονή με εγκαταλείπει.

Τον παρακολουθώ λοιπόν  διακριτικά και διαπιστώνω ότι κάτι γράφει .

Μετά από λίγο έρχεται και μου δίνει ένα κομμάτι χαρτί . Γεμάτη αγωνία το αρπάζω και μόλις το βλέπω αρχίζω να δακρύζω

..Ανάμικτα συναισθήματα..

Από την μια να χαρώ που έχω εμπρός μου ένα παιδί που εξωτερικεύει μια γλυκύτητα (μάνα=κουκουβάγια καθότι) κι από την άλλη να νιώσω τύψεις που πιέζω ίσως περισσότερο από όσο πρέπει τα πράγματα ??Μήπως να αποφεύγω τις εντάσεις και τους εκνευρισμούς περισσότερο?Κάτι θέλει να μου πει το παιδί και εγώ δε το βλέπω.Κάνω διάφορες στιγμιαίες σκέψεις και τον αγκαλιάζω ..συγκινηθήκαμε και οι δύο.

Η ωραιότερη αγκαλιά του κόσμου

 

Προφανώς τα παιδιά καταλαβαίνουν την προσπάθεια που κάνουμε γι αυτά κι ας μη το δείχνουν πάντα, μας νιώθουν περισσότερο από όσο νομίζουμε .

Είναι τόσο καλόβουλα και καλόψυχα ώστε να μη διστάζουν να μας εκφράζουν κάποιες φορές τα συναισθήματά τους και μάλιστα σε δύσκολες στιγμές όπου και έχουμε μεγάλη ανάγκη να το ακούσουμε.

Αυτό το κομμάτι χαρτί φυσικά το φυλάω γιατί έχει μεγάλη σημασία για εμένα. Με βοηθά να προσπαθώ να γίνομαι καλύτερη και να αγωνίζομαι πιο σταθερά.

Εσείς έχετε αντιμετωπίσει παρόμοια περιστατικά?σας γράφουν σημειώματα τα παιδάκια σας?

E-mail : info@maranicustommade.com

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Λίγα Λόγια

Είμαι η Μαρούλα , μητέρα του Απόστολου.

Θα μοιράζομαι εδώ , μαζί σας,  προσωπικές μου σκέψεις , εμπειρίες που αφορούν την μητρότητα, το παιδί , τις κατασκευές  και οτιδήποτε άλλο ομορφαίνει και δίνει χαρούμενη νότα στην καθημερινότητά μου.

Newsletter

Newsletter


Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/maranicustommade/public_html/wp-includes/class.wp-scripts.php:405) in /home/maranicustommade/public_html/wp-content/plugins/send-pdf-for-contact-form-7/classes/send-pdf.php on line 1420