Δωράκια για την γιορτή του πατέρα…του μπαμπά!

Κι όμως και οι μπαμπάδες γιορτάζουν και σαφώς όχι μια συγκεκριμένα ημέρα του έτους μα καθημερινά και αυτοί.

Δείτε μερικά συμβολικά δωράκια για τον μπαμπά..τον πατέρα που αγωνίζεται καθημερινά και κάπου κάπου χρειάζεται μια μικρή κίνηση αγάπης ώστε να τον ενθαρρύνουμε .

Μπορείτε να τα αγοράσετε εάν το επιθυμείτε από εδώ MyMaranishop ή επισκεφτείτε και την σελίδα στο fb marani custom made

 

Γιορτή της μητέρας!Η πιο λαμπερή μέρα του χρόνου!Μάνα είναι μόνο μία

Διάφορα δωράκια για την καλύτερη μαμά του κόσμου για την γιορτή της μητέρας ή ονομαστική γιορτή,γενέθλια..Μάνα μόνο μία και απαιτεί ότι ωραιότερο.

Μπορείτε να τα αγοράσετε εάν το επιθυμείτε από εδώ MyMaranishop ή επισκεφτείτε και την σελίδα στο fb marani custom made

Απαγορεύεται η χρήση των φωτογραφιών χωρίς άδεια από το site

 

Δώρο νονάς σε βάφτιση -δώρο νονού

Εδώ θα δείτε συμβολικά δωράκια που έχω φτιάξει για τη νονά ή το νονό ώστε να πλαισιώσουν την βάφτιση ως αναμνηστικά με όμορφα κειμενάκια γεμάτα ευγνωμοσύνη και αγάπη ..
Οι όμορφες και σημαντικές ημέρες της ζωής πρέπει να μένουν ανεξίτηλες.
Μπορείτε να τα αγοράσετε εάν το επιθυμείτε από εδώ https://www.jamjar.gr/store/MyMaranishop  ή επισκεφτείτε και την σελίδα στο fb marani custom made
Κάνοντας κλικ στις εικόνες μπορείτε να μπείτε στο e-shop.
 

συμβολικό δωράκι για νονούς στη βάφτιση

 

Δωράκι για τη νονά στη βάπτιση
Mαμά ας πάρουμε ένα σκυλάκι

Μαμά θέλω αδερφάκι αλλιώς ας πάρουμε σκυλάκι

Κι όμως καμιά φορά ένα παιδί μεγαλώνει χωρίς αδέρφια και να που μια μάνα ανακαλύπτει πράγματα που ούτε καν είχε σκεφτεί.

Κρίνοντας από εμένα την ίδια , ο αδερφός μου είναι το στήριγμά μου  και η αδερφή ψυχή μου κυριολεκτικά.

Χωρίς να λέμε πολλά πράγματα επικοινωνούμε άριστα , αισθάνομαι πως με νοιάζεται και με αγαπά έτσι όπως είμαι.

Ανά πάσα στιγμή γνωρίζω πως έχω έναν άνθρωπο δικό μου ο οποίος θα με βοηθήσει σε ότι χρειαστώ

Δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς αυτόν και θεωρώ πως είναι το μεγαλύτερο δώρο που μου έκαναν οι γονείς μου (σαφώς και δεν είναι όλα τα αδέρφια σαν κι εμάς αλλά εγώ μιλώ για εμένα).

Κατά συνέπεια αντιλαμβάνομαι πλήρως και με πόνο τον γιο μου που είναι στα 9 με 10 αυτή την στιγμή που γράφω το άρθρο και έχει αρχίσει να  εκφράζει και μάλιστα με μεγάλη λαχτάρα πως θα ήθελε ένα αδερφάκι για να παίζει μαζί του,  για να το φροντίζει . Η αλήθεια είναι πως το εξέφραζε και παλαιότερα αλλά με μικρότερο ενδιαφέρον ή εγώ δεν έδινα τόση σημασία.

Όταν βγαίνουμε βόλτα και συναντάμε μωράκια ή πιο μικρά παιδάκια να παίζουν με τα αδέρφια τους τον παρακολουθώ πόσο γλυκά τα χαζεύει και σκάει ένα όμορφο χαμόγελο.

παιδάκια που παίζουν

Η πιο γλυκειά προσευχή

Ένα βράδυ που τελείωσε την προσευχούλα του τον βλέπω να παραμένει όρθιος και σκεπτικός και τον ρωτώ τι συμβαίνει. Μου λέει” μαμά ζήτησα και κάτι ακόμη από τον Χριστούλη”. Τον ρωτώ τι ζήτησε και μου απαντά πάλι : “Του ζήτησα ένα play station και ένα αδερφάκι” .Εγώ εμφανώς αμήχανη και προσπαθώντας να ανιχνεύσω την παιδική ψυχή όσο αυτό είναι ..εφικτό του λέω : “έχει καιρό που το ζητάς αυτό ? “και μου λέει : “Ναι μαμά , μερικούς μήνες “.

Ούτε που είχα καταλάβει τόσο καιρό πόσο σημαντικό ήταν για αυτόν.

Αυτό που θέλω να πω είναι πως τα παιδιά μπορεί να προβληματίζονται για διάφορα θέματα που εμείς οι γονείς νομίζουμε πως δεν τα αγγίζουν ιδιαίτερα ή θέλουμε να κλείνουμε τα μάτια μεταφέροντας το πρόβλημα για άλλη στιγμή γιατί κι εμείς στεναχωριόμαστε.

Όσες φορές παλαιότερα μου έκανε αραιά και που νύξεις για το θέμα αυτό , τον αντιμετώπιζα με τέτοιο τρόπο ώστε προσπαθώντας να τον πείσω πως κι έτσι καλά θα είναι , του έλεγα ότι ένα μωράκι στο σπίτι θα κλαίει , θα το έχω συνεχώς αγκαλιά και διάφορα άλλα ανόητα.

Ο Αποστόλης επέμενε να μου λέει πως δε τον πειράζει που θα κάνει φασαρία το αδερφάκι του κι ότι θα το φροντίζει και ο ίδιος .Έντεχνα άλλαζα κουβέντα..

Τελικά δε ξέρω τι είναι αυτό που μπορεί να βοηθήσει ένα παιδί. Η απόλυτη ειλικρίνεια ή το να αποφεύγουμε να μιλάμε και να συζητάμε μαζί του . Λογικά η απάντηση βρίσκεται κάπου στην μέση.

Πώς επηρεάζουν τα συναισθηματικά κενά την συμπεριφορά στο σχολείο

Σε μια συνάντηση στο σχολείο η δασκάλα του μου είπε πως μιλάει πολύ μέσα στην τάξη μαζί με τους συμμαθητές του ενώ γενικά είναι ήσυχο παιδί. Παρατήρησε επίσης πως αυτό είναι γνώρισμα των παιδιών που είναι μοναχοπαίδια και δεν έχουν αδερφάκι.

Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να καλύψουν μια ανάγκη επικοινωνίας με συνομιλήκους τους .

Προβληματίστηκα όταν άρχισε να μου το λέει συνέχεια γιατί όταν ένα παιδί δε προσέχει καθόλου μέσα στην τάξη αυτό έχει συνέπειες και στην σχολική μελέτη των καθηκόντων.

Πολλές φορές ήρθε στο σπίτι χωρίς να γνωρίζει τα καθήκοντά του  ενώ ταυτόχρονα έχανε πλήθος πληροφοριών από την παράδοση μέσα στην τάξη.

Aπό εκεί κι έπειτα έπρεπε να βρω λύση σε αυτό το θέμα κι έτσι αρχίσαμε κάποιες δραστηριότητες εξωσχολικές με ομαδικό πνεύμα ώστε να βρίσκεται με συνομιλήκους περισσότερο χρόνο

Το ωραιότερο από όλα είναι η επιμονή του να πάρουμε σκυλάκι για να το φροντίζει..

“Μαμά θέλω αδερφάκι αλλιώς ας πάρουμε σκυλάκι” κι εγώ του είπα πως θα το σκεφτώ…

Θα χαρώ να ακούσω και δικές σας απόψεις ή εμπειρίες

είτε στα σχόλια του post είτε στο  e-mail :maraani9@gmail.com

Ακόμη μην ξεχνάτε πως πατώντας παρακάτω στο link μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter και να ενημερώνεστε για κάθε νεότερο άρθρο

θέλω να μου στέλνετε τα νεότερα άρθρα

Διαβάστε επίσης :

Οι πιο εύκολοι σπιτικοί λουκουμάδες για τα παιδιά

Aφήνουν ελεύθερο χρόνο οι εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών?

Ένα μικρό κομμάτι χαρτί που με έκανε να δακρύσω

 

 

 

 

 

 

ελεύθερος χρόνος για τα παιδιά ή εξωσχολικές δραστηριότητες?

Αφήνουν ελεύθερο χρόνο οι εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών ?

Τα περισσότερα παιδιά ,ξεκινώντας από πολύ μικρές ηλικίες, έχουν κάποιες εξωσχολικές δραστηριότητες , στα πλαίσια της κοινωνικοποίησης αλλά και καλλιέργειάς τους .

Αυτό μπορεί να είναι κάποιο άθλημα , χορός ,μπαλέτομουσικό όργανο, καλλιτεχνικής φύση ενασχόληση όπως ζωγραφική,κεραμική  και ούτω καθεξής. Έχουν επινοηθεί ιδιαίτερα ευρηματικές εξωσχολικές δραστηριότητες τα τελευταία χρόνια όπως ρομποτική, έξυπνες κατασκευές -χειροτεχνίες οι οποίες και βοηθούν πολύ τα παιδιά να περάσουν ευχάριστα αλλά και δημιουργικά τον χρόνο τους.

Πώς σκεφτόμαστε και επιλέγουμε ως γονείς τις δραστηριότητες των παιδιών

 • Οι γονείς επιλέγουμε πρωτίστως  ανάλογα με το  τι υπάρχει διαθέσιμο στην περιοχή που ζούμε .Εγώ για παράδειγμα μεγάλωσα σε ένα μικρό χωριό και δεν υπήρχε δυστυχώς η δυνατότητα για καμιά εξωσχολική δραστηριότητα  εκτός από ένα φροντιστήριο Αγγλικής γλώσσας .

 

 • Οι κλίσεις των παιδιών επίσης επηρεάζουν τις αποφάσεις μας σημαντικά .Ο γιος μου από μικρούλης αγαπούσε τους ήχους ,την μουσική, έτσι κι εγώ το έλαβα υπόψιν μου ως ενδέχομενη κλίση προς αξιοποίηση και ξεκινήσαμε μαθήματα μουσικής.

 

 • Λαμβάνουμε υπόψιν μας τις επιθυμίες και τα ταλέντα  που έχουν τα παιδιά και μάλιστα ορισμένα είναι αρκετά ώριμα ήδη από πολύ μικρή ηλικία γνωρίζοντας σε σημαντικό βαθμό αυτό που πραγματικά θέλουν.

 

 • Σημαντικό ρόλο παίζει επίσης το οικονομικό αντίκρισμα όλων αυτών και κατά πόσο μια οικογένεια μπορεί να ανταποκριθεί.
  ο ελεύθερος χρόνος και οι εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών

  Αφήνουν ελεύθερο χρόνο οι εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών?

Πώς σκέφτονται τα παιδιά

Από την άλλη πλευρά οι άμεσα ενδιαφερόμενοι είναι τα ίδια τα παιδιά ,τα οποία καθοδηγούνται εξαρχής από τον γονέα και στην συνέχεια εκφράζουν και τις δικές τους προτιμήσεις  καθώς μεγαλώνουν.

 • Στα περισσότερα παιδιά αρέσει η κοινωνική συναναστροφή με συνομίληκους τους .Έτσι βλέπουν μια αθλητική ομαδική δραστηριότητα όπως για παράδειγμα το μπάσκετ ή το ποδόσφαιρο ως ευκαιρία για παιχνίδι.

 

 • Είναι ένα μέσο εκτόνωσης της έντασης  και ειδικά για εμάς που ζούμε σε πόλεις όπου και οι ευκαιρίες για ένα παιδί είναι σαφώς πιο περιορισμένες από ότι σε ένα παιδί που μεγαλώνει στο χωριό.

 

 • Οι δραστηριότητες όταν είναι οι κατάλληλες για κάθε παιδί αποτελούν μια διαφυγή, ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα της μελέτης των μαθημάτων και συχνά ανυπομονούν τα παιδιά να έρθει εκείνη η ώρα .

 

 • Ολοκληρώνουν την σχολική μελέτη συντομότερα έχοντας ως κίνητρο την ευχάριστη δραστηριότητα που θα ακολουθήσει. Αυτό μπορώ να το επιβεβαιώσω και προσωπικά .Στην περίπτωσή μας λειτουργεί.

 

 • Σε κάποιες περιπτώσεις δυσανασχετούν ,όταν ειδικά προαπαιτείται και κάποια προετοιμασία-μελέτη-εξάσκηση και από το σπίτι πχ σε ένα μάθημα μουσικής
  αφήνουν οι εξωσχολικές δραστηριότητες ελεύθερο χρόνο στα παιδιά?

  Η σύνεση και η κρίση του γονέα βοηθούν το παιδί

Τελικά πόσο χρόνο πρέπει να αφιερώνουμε για τις εξωσχολικές δραστηριότητες?μήπως κλέβουν τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών?

 • Προσωπικά είμαι της άποψης ότι όλα χρειάζονται αλλά με μέτρο.

Το να τρέχει ένα παιδί έναν καθημερινό αγώνα δρόμου για να τα προλάβει όλα είναι αρκετά επώδυνο και αγχωτικό για γονείς και παιδιά.

Το είχαμε δοκιμάσει παλαιότερα και όλη την ημέρα ήμουν με μια μόνιμη φράση στο στόμα :

“Άντε !δε θα προλάβουμε αν δε βιαστείς”.

 

 • Θεωρώ πως το καλύτερο είναι να πηγαίνει ένα παιδί στον ελεύθερο χρόνο του  στο κολυμβητήριο ή στο μπαλέτο παρά να βλέπει τηλεόραση στο σπίτι ή να παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια στο τάμπλετ και τις υπόλοιπες συσκευές που κυκλοφορούν. Το βοηθά ψυχικά περισσότερο ώστε να αναπτυχθεί πιο φυσιολογικά και να είναι χαρούμενο στην ζωή του.Εμείς τουλάχιστον αυτό προσπαθούμε να κάνουμε στο σπίτι μας.

 

 • Πλέον από πολλούς δήμους στην Ελλάδα παρέχονται δωρεάν δραστηριότητες για τα παιδιά μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων .Αυτό το γεγονός μας κάνει να εγγραφόμαστε σε πολλές  από αυτές χωρίς να σκεφτούμε αν μπορούν  να ανταπεξέλθουν τόσο τα παιδιά όσο κι εμείς σε έναν εξοντωντικό καθημερινό ρυθμό. Άρα εδώ χρειάζεται μια σύνεση από όλους μας.

 

 • Ορισμένα παιδιά είναι πολύ υπερκινητικά και θέλουν διαρκώς να ασχολούνται με κάτι. Αυτά θεωρώ πως θα πρέπει να δέχονται ερεθίσματα και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες περισσότερο από κάποια άλλα.

 

 • Ένας ακόμη σημαντικός  λόγος για ένα παιδί είναι να το καλύπτει συναισθηματικά όλη αυτή η συναναστροφή με άλλα παιδιά , ειδικά όταν πρόκειται για παιδάκι χωρίς αδερφάκι, για μοναχοπαίδι.Σε αυτή την περίπτωση βοηθά πολύ.

 

Αυτό που μετρά τελικά  είναι η κρίση της κάθε μητέρας η της εκάστοτε οικογένειας .

Αυτό που είναι καλό για κάποιον είναι κακό και λάθος για κάποιον άλλο και ούτω καθεξής.

Εμείς για παράδειγμα φέτος που είμαστε στην τετάρτη δημοτικού έχουμε επιλέξει τις  δραστηριότητές  μας με τέτοιο τρόπο ώστε καθημερινά να πηγαίνουμε μόνο σε μία , έτσι ώστε να μένει και χρόνος για τα μαθήματα του σχολείου αλλά και για ξεκούραση.

Έχουμε περάσει από στάδια πειραματισμών και για φέτος τουλάχιστον καταλήξαμε σε αυτό το μοτίβο.

Εσείς πόσο χρόνο αφιερώνετε στις εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών σας?αφήνουν ελεύθερο χρόνο στα παιδιά?

 

Για να λαμβάνετε όλα τα άρθρα μπορείτε να γράψετε το e-mail σας και να εγγραφείτε στo newsletter πατώντας εδώ : Αφήνω το e-mail μου

Μπορείτε επίσης  να διαβάσετε παρακάτω τα ακόλουθα :

Οι πιο εύκολοι σπιτικοί λουκουμάδες για τα παιδιά

Η πιο εύκολη σπιτική μαρμελάδα με τα βερίκοκά μας

Ας ξύσουμε τα μολύβια μας

Ένα μικρό κομμάτι χαρτί που με έκανε να δακρύσω

 

 

 

 

eukoloi-spitikoi -loukoumades-paidia

Οι πιο εύκολοι σπιτικοί λουκουμάδες για τα παιδιά

Σας παρουσιάζω εδώ μια ωραία ιδέα για πάρα πολύ εύκολους σπιτικούς λουκουμάδες-πιτάκια όπως τα έχουμε “βαφτίσει” εμείς.

Αποτελούν μια υπέροχη πρόταση τόσο για κολατσιό των παιδιών για το σχολείο (για σπιτική επιλογή) , για απογευματινό ενδιάμεσα από τις δραστηριότητες ή για εκδρομές . […]

Η πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς

Ετοιμάζοντας τα “μολύβια” μας κι αυτή την σχολική χρονιά

Η μεγάλη μέρα

Έφτασε αισίως και η στιγμή που συγκινεί κάθε μητέρα κι εμένα ακόμη περισσότερο.

Η πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς.

Η καθεμιά μας συγκινείται για τους δικούς της λόγους, είτε γιατί πηγαίνει το παιδί πρώτη φορά στον παιδικό σταθμό,στο νηπιαγωγείο ,δημοτικό κτλ είτε γιατί πολύ απλά ξεκινά μια νέα περίοδος  στη ζωή των παιδιών μας σε μεγαλύτερη τάξη.

[…]

η προετοιμασία της μαμάς για την νέα σχολική χρονιά

6 Tips!Η μαμά προετοιμάζεται για την νέα σχολική χρονιά!

Σε λίγες ημέρες τα παιδάκια μας  θα διαβούν το κατώφλι του σχολείου είτε αυτό λέγεται παιδικός σταθμός νηπιαγωγείο, δημοτικό ,γυμνάσιο με την καινούρια σχολική χρονιά.

Ανάμικτα συναισθήματα για μια μαμά με κυρίαρχο την συγκίνηση και ίσως την ανακούφιση για κάποιες από εμάς  που θα επανέλθουν οι ρυθμοί ρουτίνας μέσα στην οικογένεια.

Εμείς είχαμε ένα υπέροχο καλοκαίρι  στο χωριό,με άφθονο καθαρό αέρα, αρκετές επισκέψεις στις κοντινές θάλασσες , πολύ παιχνίδι για το παιδί. […]

παραμύθι,παιδικό,ελένη ,ρένεση.review

Μια αξιόλογη μαμά ,φιλόλογος αλλά και συγγραφέας ενός υπέροχου παραμυθιού

Η ιστοσελίδα μας έχει την τιμή να φιλοξενήσει μια ιδιαίτερη δημιουργική και αξιόλογη γυναίκα, μαμά, φιλόλογο, συγγραφέα την οποία θαυμάζω ιδιαίτερα. Ο λόγος γίνεται για την Ελένη Ρένεση η οποία κατάγεται από την Άμφισσα, όπου έζησε και μεγάλωσε ενώ από το 2001 κατοικεί μόνιμα στην Κέρκυρα έχοντας δημιουργήσει την οικογένειά της με δύο παιδάκια.

Μέσα από την γνωριμία μας μαζί της πιστεύω πως θα αντιληφθούμε καλύτερα τον ρόλο που ασκούν τα παραμύθια στην σχέση μας με τα παιδιά , αποτελώντας έναν ιδανικό τρόπο προσέγγισής τους.

[…]

Ένα μικρό κομμάτι χαρτί που με έκανε να δακρύσω

Καθώς κάνουμε τα μαθήματα της επόμενης ημέρας για το σχολείο, έπειτα από ένα δύσκολο απόγευμα με αρκετό εκνευρισμό  και μετά από πολλά “άντε βρε αγόρι μου”έρχεται μια στιγμή παύσης.

Του λέω “γιατί βρε αγόρι μου δε συγκεντρώνεσαι ώστε να τελειώσεις τα μαθήματά σου μια ώρα νωρίτερα και να έχεις ελεύθερο το  απόγευμά σου για παιχνίδι?”

Δεν μου απαντά !Ξέρω πως προσπαθεί πολύ αλλά δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο .Ο καθένας απορροφά την γνώση με τον τρόπο του και με τους δικούς τους ρυθμούς.

[…]

Λίγα Λόγια

Είμαι η Μαρούλα , μητέρα του Απόστολου.

Θα μοιράζομαι εδώ , μαζί σας,  προσωπικές μου σκέψεις , εμπειρίες που αφορούν την μητρότητα, το παιδί , τις κατασκευές  και οτιδήποτε άλλο ομορφαίνει και δίνει χαρούμενη νότα στην καθημερινότητά μου.

Newsletter

Newsletter


Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/maranicustommade/public_html/wp-includes/class.wp-scripts.php:405) in /home/maranicustommade/public_html/wp-content/plugins/send-pdf-for-contact-form-7/classes/send-pdf.php on line 1420