Η πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς

Η μεγάλη μέρα

Έφτασε αισίως και η στιγμή που συγκινεί κάθε μητέρα κι εμένα ακόμη περισσότερο.

Η πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς.

Η καθεμιά μας συγκινείται για τους δικούς της λόγους, είτε γιατί πηγαίνει το παιδί πρώτη φορά στον παιδικό σταθμό,στο νηπιαγωγείο ,δημοτικό κτλ είτε γιατί πολύ απλά ξεκινά μια νέα περίοδος  στη ζωή των παιδιών μας σε μεγαλύτερη τάξη.

Αυτό δείχνει πως το παιδί μας έχει μεγαλώσει και αλλάζουν ενδεχομένως και κάποια πράγματα τόσο στην καθημερινότητά μας , όσο και στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το ίδιο το παιδί.

Νέοι στόχοι αλλά και η δική μου εμπειρία

Νέες επιδιώξεις ,νέα όνειρα ξεπροβάλλουν από μέσα μας και αυτή την χρονιά .

Έτσι αρχίζουμε και πάλι να ξύνουμε τα “μολύβια ” μας γονείς και παιδιά ώστε να “ζωγραφίσουμε” την δική μας χρονιά . 

Αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε .

Νέα μαθήματα για φέτος , ίσως κάποιος νέος δάσκαλος , νέες δραστηριότητες εκτός σχολείου, συνέχιση με τις υπάρχουσες .

Κάποιοι καινούριοι συμμαθητές ,διαφορετικοί προβληματισμοί από ότι πέρυσι ,νέες προκλήσεις ,άλλου είδους απαιτήσεις και γενικότερα αλλαγές .

 

Σκέψεις μαμάς

Η ημέρα του αγιασμού είναι πολύ σημαντική για μένα .

Πάντα νιώθω μεγάλη συγκίνηση και μετά βίας συγκρατώ τα δάκρυα να κυλήσουν .

Προσπαθώ πάντα να δείχνω χαρούμενη και γενναία .

Ποικίλα συναισθήματα με πλημμυρίζουν ,  μεγάλη χαρά  που αξιώθηκα να γίνω μητέρα(ας μη θεωρούμε τίποτα δεδομένο)  , περηφάνεια που το παιδάκι μου μεγάλωσε ακόμη ένα χρόνο και το συνειδητοποιώ και φέτος που αλλάζει τάξη. Φέτος είμαστε στην τετάρτη δημοτικού.

Αυτή η μέρα είναι ορόσημο στην ζωή μου , κάθε χρονιά .

Μεγαλώνουν τα παιδιά , μεγαλώνουμε κι εμείς. Ωριμάζουν αυτά ,ωριμάζουμε κι εμείς ακόμη περισσότερο.

Για μένα είναι πολύ σημαντικό να βρίσκομαι κοντά στο παιδί μου εκείνη την σπουδαία μέρα .

Αλλάζει σκαλοπάτι στην ζωή του .Θέλω να είμαι εκεί και να παρακολουθώ.Είναι σημαντικό και για ένα παιδί να ξέρει πως οι γονείς είναι δίπλα του στα μεταβατικά στάδια της ζωής του . Η παρουσία και μόνο,  αρκεί πολλές φορές.

η πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς στον Αγιασμό

Απλώς ήθελα να βρίσκομαι εκεί κοντά του

Νιώθω πολύ ευτυχής όταν παρευρίσκομαι στο σχολείο την ημέρα του Αγιασμού

Πριν λίγα χρόνια εργαζόμουν σε μια εταιρία με ένα αφεντικό αρκετά απαιτητικό και αυστηρό .Για να πάρεις άδεια έπρεπε να το συζητήσεις από μέρες νωρίτερα και με την ψυχή στο στόμα.

Ήμουν σίγουρη πως δε θα μου δώσει άδεια για να απουσιάσω για λίγες ώρες για την ώρα του Αγιασμού στο σχολείο ,άλλωστε οι εποχές είναι δύσκολες και ακόμη και τα αφεντικά μάχονται για να επιβιώσουν , κάτι που τους οδηγεί σε απόλυτη στάση πολλές φορές.

Μια μάνα ποιος να την καταλάβει μέσα στο σκληρό επαγγελματικό περιβάλλον της καθημερινής μάχης??μάλλον λίγοι.  Ακόμη και για να παραβρεθεί στην πρώτη σχολική μέρα του παιδιού της χρειάζεται κόπος και μάχη.

Σχεδίαζα λοιπόν τα λόγια που θα του πω με μεγάλο φόβο και προσοχή για μια ολόκληρη εβδομάδα . Τελικά μου το επέτρεψε και μάλιστα μου έδωσε άδεια για ολόκληρη την ημέρα και  φυσικά πανηγύριζα.Ένιωσα πως κέρδισα λαχείο. Απίστευτη χαρά που θα βρισκόμουν εκεί κοντά στο παιδί μου αυτή την ημέρα .

Ειδικά όταν η μαμά εργάζεται μοιραία θα χάσει πολλές φορές πράγματα και συμβάντα από την ζωή του παιδιού της , όπως έχει συμβεί και σε μένα . Αυτή την φορά όμως κέρδισα την μάχη γιατί πολύ απλά ήμουν εκεί κοντά του κι αυτός το ήξερε.

Ας “ξύσουμε” τα μολύβια μας λοιπόν, ας προετοιμαστούμε  και ας δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για μια όσο το δυνατόν όμορφη χρονιά .

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τα ακόλουθα :

6 Tips!Η μαμά προετοιμάζεται για την νέα σχολική χρονιά!

DIY-Εύκολοι Σελιδοδείκτες

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Λίγα Λόγια

Είμαι η Μαρούλα , μητέρα του Απόστολου.

Θα μοιράζομαι εδώ , μαζί σας,  προσωπικές μου σκέψεις , εμπειρίες που αφορούν την μητρότητα, το παιδί , τις κατασκευές  και οτιδήποτε άλλο ομορφαίνει και δίνει χαρούμενη νότα στην καθημερινότητά μου.

Newsletter

Newsletter


Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/maranicustommade/public_html/wp-includes/class.wp-styles.php:290) in /home/maranicustommade/public_html/wp-content/plugins/send-pdf-for-contact-form-7/classes/send-pdf.php on line 1420